Pozitiv sau negativ?

Intotdeauna cand am scris un articol am fost atras de o directie majora pe care sa o abordez in momentul prezentarii subiectului: sa scriu de bine sau de rau despre un subiect.
Toata lumea stie ca poti sa scrii pozitiv despre un subiect cu probleme ( sa ii zicem advertorial) sau poti sa scrii negativ despre un subiect in care sa arunci cu noroi si sa prezinti obiectul discutiei ca un element negativ in marea majoritate a cazurilor prin omiterea faptelor pozitive care exista  ( review la un restaurant de pilda unde ai mancat macare proasta).
De ceva vreme incoace nu mai sunt asa de sigur ca abordarea exclusiv negativa a unui subiect este o solutie ( a nu se confunda cu prezentarea obiectiva a problemei) si recent chiar am intalnit o prezentare video a unui “vorbitor social” ( o sa mai vorbesc de el ca merita) in care zicea : “Lucrurile rele pe care le zic raman pe tine ca si niste pete de mancare pe haine si , la un moment dat, nu o sa se mai vada din tine decat petele de mancare sleita”.
Intodeauna am crezut ca unul dintre lucruile care au dus la dezvoltarea retelei facebook a fost simpla prezenta a unui buton “LIKE” . Lumea¬† este rea, si lipsa unui buton “dislike” i-a obligat sa se concentreze pe lucruile care le plac si sunt pozitive.
Ca o concluzie simpla m-am hotarat ca pe blogul shiprian.com sa scriu intr-un mod pozitiv si sa nu scriu niciodata un lucru negativ pe blog pana nu caut ( si sper sa gasesc) si partile pozitive din acel lucru. Si in plus din proprie experienta pot sa zic ca in momentul in care spui un lucru sincer din toata inima – oricat de negativ ar fi – este pozitiv.

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

© 2024 My personal Blog. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Blog Personal Site web · Referinte si Taxi Heathrow Airport si Cursuri Lamaze